Utförda arbeten


Under många år har vi gjort ett stort antal arbeten i Värmland och övriga landet. Nedan följer ett urval av arbeten vi är extra stolta över.

Vattenledning i Karlstads kommun

Vi har gjort styrd hammarborrning på uppdrag av Karlstads kommun, med uppdrag att få fram en vattenledning. Istället för att spränga i ett villaområde valdes borrning för att göra så lite påverkan på miljö och invånare som möjligt.

Tryckavlopp i Eda kommun

I Koppom har ett tryckavlopp dragits på 350 meter dragits. I en svår terräng, med en liten älv med höga kanter och skog, används med fördel styrd borrning. Ett uppdrag som var näst intill omöjligt med grävmaskin blev kostnadseffektivt och skonsammare för miljön.

Fiber i Norra Sanna

Med hjälp av vår kunskap i borrning genomfördes ett fiberuppdrag.

Vattenläckage på Hammarö

I samband med ett större vattenläckage gjordes en ny vattenledning i samarbete med SKANSKA. Den nya ledningen drogs under älven mellan Vidön och Skoghall. I samma arbete lades ett skyddsrör under vägen mellan Hammarös brandstation och rondellen vid Hammarö utbildningscenter.

El- och fibernät åt Karlstads elnät

Med en total borrlängd på 900 meter utökades och förstärktes el- och fibernätet på Örsholmen i Karlstad.

Vattenledning i Ekshärad

Med Hagfors kommun som uppdragsgivare tog vi oss an att borra en 200 meter lång sträcka till en vattenledning.

Vatten- och avloppsstam i Borgvik

I Grums kommun har vi borrat två stycken tryckledningar för vatten och avlopp. Dimensionen var 200 milimeter och utfördes i orten Borgvik.

Grodtunnlar i Deje

På riksväg 62, söder om Deje, hade vi äran att få delta vid bygget av grodtunnlar. Genom vårt deltagande bidrog vi till en bättre miljö för grodorna som behöver framkomlighet till sina parningsplatser.

Vatten och avlopp i Degerfors

Med Degerfors kommun som uppdragsgivare borrade vi två stycken hål avsedda för vatten, avlopp och breddavlopp.

Borrning genom Vidöåsen

Ibland är styrd borrning det enda alternativet. I det här jobbet utfördes en borrning åt SKANSKA mot Vidöåsen. Borrningen var totalt 1 km lång och användes då marken var vattensjuk.

Stålrör i Charlottenberg

Med en sträcka på totalt 24 meter borrades ett stålrör in under järnvägen.

Hål under E18

Vid Biltema i Karlstad gjordes två hål med hjälp av lufthammaren under motorvägen.

Bergsborrning i Dals-Ed

I Dals-Ed gjordes en kort och snabb borrning med lufthammaren, en total sträcka på 30 meter.

Färskvatten i Branäs

Vi har tillsammans med NCC deltagit i ett fantastiskt projekt. Vi använde styrd hammarborrning i brant terräng i övre delen av Branäs skidområde. Projektets syfte var att möjligöra problemfri tillgång till färskvatten för alla boende uppe på Branästoppen. Det var ett spännande uppdrag och oss veterligen har ingen gjort liknande i Sverige tidigare. Som bonus bjöd jobbet även på en fantastisk utsikt!

AT-borrning under Klarälven

I samband med en AT-borrning under Klarälven i Värmland testades ett nytt Recycling System. Det nya systemet ger flera gynnsamma effekter och saknar deponiavgift då både tid och pengar sparas.

Borrning under Fryken

I höjd med Nilsbybron gjordes ett borrningsjobb under Fryken. Det är härligt att vara borrare med en sådan arbetsplats, särskilt då vi erbjöds bästa tänkbara väder.

Sjöledning tillsammans med Dykeriet

I samarbete med Dykeriet arbetade vi med en sjöledning.